21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlegeri fără surprize la PNL

Alegeri fără surprize la PNL

Liberalii doljeni şi-au ales sâmbătă reprezentanţii în conducerea judeţeană, după ce în luna decembrie mai mulţi membri ai Biroului Politic şi-au dat demisia. Spre deosebire de alegerile liberale de altădată, scrutinul nu a rezervat surprize şi nici nu a fost marcat de bătălii interne.

 

Posturile din biroul politic de la judeţ au fost scoase la bătaie încă de la întâlnirea Delegaţiei Permanente de la începutul lunii decembrie, când şase membri din conducerea PNL Dolj şi-au anunţat demisiile din funcţii din cauza rezultatelor sub media pe ţară obţinute de organizaţie. Gestul făcut de cei şase nu a determinat însă şi demisia preşedintelui Mario Ovidiu Oprea, deşi concluzia conducerii liberale a fost aceea că eşecul din alegeri a fost cauzat de împărţirea supradimensionată a zonelor din judeţ către membrii din birou.

Demisionarii au revenit în funcţii

Liberalii prezenţi sâmbătă în sala Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova au avut de ales un nou tip de birou politic, cu zece posturi mai mult decât cel vechi. De altfel, lărgirea biroului politic a fost singura schimbare rezultată din alegerile de sâmbătă, majoritatea demisionarilor din vechea conducere recăpătându-şi scaunul în urma scrutinului. Cosmin Enea, consilier al prefectului Silviu Dumitru şi fost secretar al organizaţiei judeţene, şi Dan Mogoş, şef de cabinet la prefectură, ambii consilieri judeţeni, au devenit vicepreşedinţi. Singura noutate la postul de vicepreşedinte a fost dată de fostul preşedinte al PNL Craiova, Ion Groza, care a reuşit să obţină 422 de voturi din 441 valabil exprimate. Un loc de vicepreşedinte a obţinut, conform rezultatelor, şi actualul preşedinte al liberalilor craioveni, managerul Spitalului de Urgenţă, Cristina Calangiu, însă aceasta a trebuit să renunţe la funcţie, postul câştigat la alegerile de duminica trecută fiind incompatibil cu cel de vicepreşedinte PNL Dolj potrivit statutului PNL. Vicepreşedinţi ai organizaţiei au mai fost aleşi şi Victor Bujor, Costel Iancu, Marius Toma şi Remulus Chiţu, Isidor Răducea manifestându-şi intenţia de a candida pentru postul de secretar al filialei liberale.

Giurgiţeanu a vrut să fie vice cu „realizările“ de subprefect

Discursul cel mai înflăcărat de candidatură l-a avut însă fostul subprefect de Dolj, Nicolaie Giurgiţeanu. În alocuţiunea sa, fostul subprefect a afirmat practic că a contribuit la fiecare mare investiţie prevăzută pentru Dolj şi a recunoscut că, în problema investitorilor, contribuţia sa s-a oprit la stadiul de efort din cauza inamicilor politici. „Atunci când am fost numit subprefect am gestionat cu succes inundaţiile. Pentru acest lucru, prefectul de Dolj mi-a dat o diplomă de merit. Faptul că Rastu Nou este pe actualul amplasament mi se datorează în parte şi mie. Dacă se va construi podul de la Bechet sau noul sediu al IML, ştiu că şi eu am pus umărul. Am încercat să aduc şi investitori, dar aici e ca problema însuratului. Dacă e prea frumos, prea deştept, sigur nu se va realiza. Investitorii pe care i-am adus la Avioane au fost determinaţi de Berceanu să renunţe la investiţie“, a spus Giurgiţeanu. Discursul fostului subprefect nu a impresionat prea mult electoratul din sală, Giurgiţeanu punând mâna doar pe un loc de membru supleant în Biroul Judeţean.

25 mai, data alegerilor locale?

Extinderea Biroului Judeţean a fost punctată şi de ministrul pentru relaţia cu parlamentul, Mihai Voicu, care a precizat că mărirea biroului de la 19 la 29 de membri va duce la o apropiere de organizaţiile din teritoriu şi la rezultate bune în alegerile locale. Voicu a înaintat sâmbătă ca dată posibilă de desfăşurare a alegerilor locale 25 mai, cu numai o zi după ce PNL sărbătoreşte 133 ani de la înfiinţare.

„Nu e o conferinţă judeţeană bazată pe conflicte interne, ci dimpotrivă. Am înţeles cu toţii că viitoarele alegeri nu se pot face dacă nu există o coperare între organizaţiile locale şi conducerea judeţeană. Suntem al doilea judeţ pe ţară ca număr de localităţi şi trebuie să fim mai aproape de organizaţii. Sunt şanse foarte mari ca data alegerilor să fie 25 mai şi cred că e momentul să ne facem un cadou de ziua noastră şi să câştigăm alegerile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII